čtvrtek 4. ledna 2018

Přednáška Kateřiny Rutherford

V pátek 15. 12. 2017 jsme byli v předmětu Výtvarnictví a průmyslový design poctěni návštěvou malířky a milovnice barev Kateřiny Rutherford, která nám představila svoji tvorbu.


Kateřina studovala malbu na vysoké škole, několik let žila a tvořila v Německu a v Jižní Kalifornii, kde kromě výuky umění zábavnou formou malovala přírodu a místní zlatokopecké prostředí.

Kateřina vystavuje v České republice, Švýcarsku a USA.


Během zajímavé přednášky jsme se dozvěděli, jak se správně dívat kolem sebe a jak přemýšlet tvůrčím způsobem. Kateřina s kolegyněmi založila Školu vidění, kde studenty učí, jak dlouho se takový obraz maluje, jakými způsoby a technikami ho lze namalovat. Rovněž nám popsala práci v plenéru, slyšeli jsme, jak pracovat s barvou, plochou, co všechno ovlivňuje tvorbu a historické souvislosti tvorby.


Nakonec nám Kateřina odpověděla na řadu otázek.

Tato přednáška se mi velice líbila. Myslím si, že byla velkým a zajímavým zpestřením hodin výtvarnictví a designu. Jednou bych taky chtěla být umělkyní.

Dominika Rubešová, L4.D

1 komentář:

  1. Dominiko, moc vám děkuji za váš příspěvek a vnímavost. Přednáška byla pro mě výzva, ale i kompliment......byla jsem mile překvapená se školou a jejího propojení umění a průmyslu ( industry design). Studenti měli super postřehy k mé práci a zajímavé dotazy....Mám velkou radost z této zkušenosi. Škole ze ❤️přeji více a více začlenění umění do výuky. Naše oči a celkově smysly by neměly být podceńovány.......Děkuji, Katerina Rutherford

    OdpovědětVymazat