středa 13. prosince 2017

Junior Hackathon 2017

Letos se naši studenti opět zúčastnili programátorské soutěže pro studenty středních škol Junior Hackathon 2017.

Studenti měli pouhých 24 hodin na to, aby vytvořili funkční aplikaci na téma Chytrá budova, Smart City (Brno 2050), Automatizace, Škola a vzdělávání nebo OpenData. Jedno téma bylo letos vyhlášeno jako zvláštní – Sledování letadel v reálném čase a analýza dat.

Každý tým musel vymyslet, jakou aplikaci bude realizovat, rozdělit si práci v týmu tak, aby aplikaci zvládl dokončit v časovém limitu, průběžně ukládat zdrojové kódy do úložiště přístupného porotě, a v neposlední řadě projekt prezentovat tak, aby během tří minut stručně, jasně a zajímavě projekt představili celému sálu.

Letošního ročníku se zúčastnilo 15 týmů z celé České republiky.

Náš tým ertApple ve složení Dominik Kadera a Vojtěch Böhm ze třídy L4.D, Matěj Šmíd ze třídy I4.C, Tomáš Mezera ze třídy E4.A, Ondrej Telka a Richard Šimeček ze třídy E3.A se umístil
  • na třetím místě v Junior Hackathonu a
  • získal hlavní cenu za realizaci projektu Sledování letadel v reálném čase a analýzy dat.
V průběhu 24 hodin studenti museli řešit spoustu technických problémů, napsat mnoho řádků kódu, rozchodit hardware, museli mezi sebou komunikovat, spolupracovat a to všechno tým ertApple zvládl obdivuhodně a ocenění, kterého se mu dostalo, si plně zasloužil.


Studenti dostali nabídku na projektu dále pracovat a spolupracovat s jedním z organizátorů na dovedení aplikace až do podoby finálního komerčně dostupného produktu.

Ivana Durdilová

Žádné komentáře:

Okomentovat