pátek 16. června 2017

Zájezd do Temešváru

Dne 22. 5. 2017 čtyři naši žáci odjeli na Jarní školu mladých autorů, kterou pořádá katedra fyzika na FEL ČVUT v Praze. Již osmý ročník se konal ve středisku ČVUT v Temešváru nedaleko Písku. Sraz byl před Elektrotechnickou fakultou ČVUT v 9 hodin. Po chvíli čekání přijel autobus a my jsme mohli konečně vyrazit.

Hned po příjezdu jsme dostali základní informace. Dále informace o cíli tohoto výjezdu. Dozvěděli jsme se, že cílem tohoto výjezdu bude napsat vědecký odborný článek a udělat prezentaci, kterou na konci předvedeme na závěrečném kolokviu. Takže jsme se rozdělili do čtyřčlenných týmů (většinou podle škol) a vybrali jsme si nějaké téma z určené nabídky. Už první den jsme měli několik přednášek a mohli jsme pracovat na našem článku. Celkový program zájezdu byl od rána do večera celý nabitý. Denně jsme měli kolem 6 přednášek na různá témata. Buď jsem se učili pracovat s programy na upravování fotek, videí a textu nebo jsme měli odborné přednášky zaměřené většinou na fyziku a témata kolem ní.

Den začínal snídaní. Po snídani byly většinou dvě přednášky a pak volný čas až do skvělého oběda. Ve volném čase jsme buď psali náš článek nebo jsme hráli nohejbal či tenis. Po obědě následovaly další přednášky, mezi nimi krátká pauza a pak už večeře. Po večeři byla další přednáška, nebo pokud byly podmínky, tak probíhalo astronomické pozorování. Týden utekl jako voda a závěrečný večer se blížil.

Všichni poslední večer představili své prezentace. Prezentace byly hodnoceny porotou poskládanou z kantorů katedry fyziky. Všechny prezentace byly opravdu skvělé a byl zážitek se na ně dívat. Odjezdový den pak proběhlo vyhlášení a všichni zúčastnění dostali malé dárečky. Nakonec jsme po obědě nastoupili opět do autobusu a dali jsme se na cestu do Prahy. Celý výjezd bych zhodnotil jako velice podařený a myslím, že jsme se hodně dozvěděli a odnesli si spoustu zkušeností.

Jan Tumpach E1.B

Žádné komentáře:

Okomentovat