úterý 13. června 2017

StudentCup 2017

Den pro nás začínal dříve než normální všední dny, protože už v sedm hodin jsme měli sraz u školy. My tři studenti, rozumějte Dominik Kadera, Honza Feryna a Tomáš Hančl, jsme pod vedením paní profesorky Vospálkové vyrazili prezentovat naši školu na pátý ročník akce Student Cup, který pořádala SŽDC v areálu Na Pražačce.


Odvoz věcí na místo zajistil Honza se svou prostornou Lagunou, takže jsme ráno nanosili do auta propagační materiál a pár modelů, které jsme se chystali předvádět a mohli jsme vyrazit. Strategicky jsme obsadili stánek nejblíže elektrickému rozvaděči, což se ukázalo později jako velice dobrý tah, protože některé jiné školy musely shánět prodlužovačky navíc. My však byli vybaveni a rozbalili jsme všechno, co jsme si ze školy a z domova přivezli.


Mezi prezentované modely patřilo například "Inteligentní parkoviště", které Tomáš Hančl prezentoval i v rámci letošního ročníku SOČ, anebo výukový model chytré domácnosti od společnosti Loxone. Někdy kolem půl deváté soutěž startovala a my se mohli pustit do povídání o škole. Mnoho zájemců, především z osmých a sedmých ročníků, skutečně dorazilo i k našemu stánku a my jim s nadšením mohli předvést, co všechno se u nás na škole mohou naučit. Řekl bych, že jsme se do toho docela vžili, protože některé předváděcí scénky, které jsme s Honzou ochotně několikrát opakovali, trvaly i deset minut a naše publikum si kromě letáčků určitě odneslo nezapomenutelné zážitky. Bylo to super. Říkali jsme si, že potenciálním zájemcům můžeme kromě toho, co se u nás učí, ukázat také, že na škole můžou potkat super lidi, se kterými se pak budou smát zrovna tak, jako dnes s námi.


V areálu byly také dvě nafouknuté obří skluzavky s překážkovou dráhou. Nedalo nám to a museli jsme je jít vyzkoušet. Střídali jsme se ve stánku a vždy po dvou jsme vyráželi za zábavou. Bylo to skvělé zpestření. Navíc jsme vymysleli reklamní tah a ve frontách na skluzavky jsme oslovovali další děti a rozdávali letáčky naší školy. Akci jsme si všichni užili a doufáme, že jsme naším vystupováním nalákali spoustu nových zájemců.

Dominik Kadera, L3.D

Žádné komentáře:

Okomentovat