čtvrtek 29. června 2017

Předávání certifikátů Web Rangers

Dne 29. června 2017 se ve sborovně konalo slavnostní předávání certifikátů Web Rangers, který získalo 32 žáků z 1. ročníku.

Web Rangers je celosvětový projekt společnosti Google pro žáky ve věku 13 až 16 let, zacílený na bezpečné chování na internetu, na sociálních sítích, na to, jak se bránit kyberútokům a jak reagovat na kyberšikanu.



Pro získání certifikátu museli uchazeči splnit tři podmínky: složit online test všeobecného bezpečí, absolvovat online kurz "7 lekcí, které z tebe udělají mistra internetové bezpečnosti" a složit test a nakonec vytvořit (a optimálně předvést) prezentaci na bezpečnostní pojmy. Certifikovaní žáci ukázali, že jim není lhostejné, co se kolem nich děje, že mají srdce na správném místě a chuť pozitivně ovlivňovat svoje okolí. Certifikát v sobě také nese morální závazek pravidla bezpečného chování dodržovat a dále šířit.




Děkujeme Filipovi Linhartovi z I1.C, bez jehož aktivity by žáci certifkát nezískali. Škola tak může přidat k nabídce svých certifikátů další, z oblasti internetové bezpečnosti, která v dnešní době nabývá na naléhavosti.


Všem úspěšným žákům gratulujeme!

Lenka Suchánková

Žádné komentáře:

Okomentovat