středa 28. června 2017

Návštěva pražské zoo

Dne 27. 6. 2017 navštívila třída I2B Zoologickou zahradu hlavního města Prahy, která se nachází v Troje. Exkurze se zúčastnilo celkem dvacet žáků a jedna žákyně z již výše zmíněné třídy. Tím jsme přispěli ke zvýšení návštěvnosti této organizace, která v současné době činí něco kolem 1,2 milionu ročně.

Velmi se nám všem líbilo, jakým směrem se pražská zoo ubírá. V současné době se snaží vytvářet pro chované živočichy co nejoptimálnější podmínky, a to jak koncepcí a ztvárněním výběhů a ubikací, tak i sestavováním jedno- či vícedruhových skupin. Díky tomu mají návštěvníci možnost vytvořit si představu o životě zvířat a jejich vazbách k prostředí. Zvířata pak mají příležitost rozvinout co nejširší rejstřík přirozeného chování. Pražská zoo se také velmi podílí na projektech, jejichž cílem je ochrana živočichů v místě jejich přirozeného výskytu. Programy se týkají mimo jiné koně Převalského, gorily nížinné, adaxe, ibise skalního, zubra, čápa černého, orlosupa bradatého, supa hnědého, užovky podplamaté, sysla obecného, kvakoše nočního, puštíka bělavého, sovy pálené a sýčka obecného.

V zoo jsme mohli vidět nejen velké množství živočichů, ale také shlédnout překrásné květinové výzdoby, které se nachází v blízkosti vchodu.


Navštívili jsme také nedávno vybudovaný sloninec, který byl kvůli povodním přesunut do horní části areálu. V okolí slonince se nachází celá expozice, která je těmto majestátným tvorům věnována a je konstruována jako starodávný chrám.


V blízkosti slonů jsme také viděli mládě jednoho z nejnebezpečnějších živočichů na planetě, kterým je hroch obojživelný a také největší obyvatelé souše – žirafy Rothschildovy. Mezi nimi také světovou rekordmanku Elišku, která porodila v zajetí již osmé mládě.



Na závěr celé exkurze jsme se občerstvili v místní restauraci - Oceán. Ta největší zvířata, která můžete vidět na poslední fotografii, si paní profesorka odvedla zase zpátky do školy.


Martin Čermák, Marie Waissiová

Žádné komentáře:

Okomentovat