čtvrtek 4. května 2017

Girls Day 2017

Interaktivní den otevřených dveří pro dívky ve firmách, které působí v oblasti vědy a techniky, proběhl ve čtvrtek 27. dubna. I do letošního ročníku akce se zapojila řada renomovaných firem a vysokých škol, které patří k lídrům v oborech, jako jsou IT, komunikační technologie, stavebnictví a architektura a další.



Celý program akce byl interaktivní a zahrnoval představení firmy, pracovní náplně vybraných zajímavých pozic s možností diskuse přímo s lidmi z firmy, prohlídku firmy resp. ukázku určité praktické činnosti přímo ve firmě. Dívky z naší školy navštívily firmu Vodafone.

Letos jsem se samotné akce nezúčastnila, ač jsem ji jako vždy mezi dívkami propagovala a s organizátory řešila všechny potřebné náležitosti, takže si přečtěte, jak celý den vnímaly samy dívky. 

Lenka Suchánková


Když jsme se všechny sešly, uvítala nás milá paní, která nás poté zavedla do jejich hlavní místnosti pro hosty. Tam jsme dostaly snídani. Jídlo bylo fakt dobré. Po nějaké době tam přišly i holky z jiných škol a program začal.

Nejprve nám jedna paní z vedení vyprávěla svůj příběh o tom, jak a kde pracovala, říkala nám svoje poznatky, a co všechno zažila.



Potom nás provedli po celé firmě, ukazovali nám, kde odpočívají, kde mají kanceláře, posilovnu atd.

Když byla prohlídka u konce, zaměstnanci firmy nám přednášeli prezentace a vysvětlovali, jak vlastně síť (Vodafone) funguje. Také nás vzali i na střechu a mohly jsme si prohlédnout vysílače.

Pak jsme se vrátili a zaměstnanci nám ukazovali nejnovější telefony, které ještě ani nejsou v prodeji. Přišla dokonce i paní z Čilichili, která nám vyprávěla, jak Vodafone a Čilichili souvisí.

Na konci jsme my dívky dostaly krátký kvíz, po jehož dokončení jsme obdržely moc hezké dárky - třeba termosku, powerbanku, tričko atd. Byl to moc hezký den a myslím, že jsme si to všechny užily.

Nikola Hladečková, I1.D


Mně se akce velice líbila. Proběhla prezentace různých gadgetů, chytré město, chytrá lampa. Také jsme se dostaly na střechu budovy k anténám. Poslechly jsme si přednášku úspěšných žen ve sféře technologií.

Ukázali nám několik oddělení firmy a popsali práci specialistů. Viděly jsme i prezentaci časopisu Čilichilli.

Celkově se mi program dne líbil. Pocítila jsem atmosféru firmy.

Hlavní cíl celé akce spočívá v popularizaci technologií mezi dívkami a důkaz, že tato sféra není jen pro muže. Je to super myšlenka a souhlasím s ní. Děkuji za příležitost zažít tuto akci.

Ariuna Minganova, I1.D


Dne 27. 4. jsem se zúčastnila společně s ostatními spolužačkami akce Girls Day, která se konala ve firmě Vodafone. Akce se zúčastnily i dívky z ostatních škol.

Hned brzy ráno jsme byly přivítané snídaní. Následně jsme si prohlédly několik zajímavých míst ve firmě, například odpočinkovou místnost nebo posilovnu. Pak jsme měly možnost se podívat na vysílače, které jsou rozmístěny na střeše Siemensu nedaleko od Vodafone. Na střeše byla celkem zima, ale i tak jsme si tam udělaly společnou fotku.



Poté nás čekal návrat do Vodafonu a úplně nakonec soutěž o zajímavé ceny. Náš tým dokonce vyhrál druhé místo.

Myslím, že to je úžasná zkušenost a skvělý zážitek, já jsem si akci rozhodně užila.

Natálie Kuklíková, I2.B


Dne 27.5 jsme se zúčastnili návštěvy Firmy Vodafone v zájmu Girls Day.

Po příchodu do firmy jsme se řádně najedli a šli jsme si prohlídnout prostory firmy. Jakmile byla prohlídka u konce, všichni jsme se sešli a vyčkali na příchod jedné ženy z nejvyššího postavení u Vodafone. Ta nám pověděla o své kariéře a povzbudila nás do budoucna. Po ukončení rozhovoru jsme šly do promítačky a tam absolvovaly pár přednášek.

První přednášející nám popsala a vysvětlila podstatu sítě (přednáška se mi velice líbila a odnesla jsem si z ní zajímavé poznatky). Po přednášce jsem se šli podívat na antény na střeše Siemensu.

Při druhé přednášce jsme si mohli osahat nejnovější modely telefonu a chytrých věcí (od hodinek až po chytré lampy).

Poslední přednáška byla o časopisu ČILIČILI, se kterým Vodafone spolupracuje.

Ke konci našeho dne nechyběla ani menší soutěž o zajímavé produkty.

Příští rok se bude konat další Girls Day, tak nezapomeň přijít i ty, jelikož mně se letošní Girls Day velice líbil (samozřejmě jako každý rok).

Veronika Moravcová, I3.B


Ve čtvrtek 27. dubna 2017 jsme byli na GirlsDay ve Vodafonu. Uvítali nás dobrou snídaní, po která jsme si prohlédli budovu, včetně nástěnky s vysoce postavenými ženami a lidmi, kteří dělají něco navíc, a posilovny. Poté jsme si prohlédly místnost pro domlouvání obchodů. Byla zajímavá, polovinu místnosti zabírala přednášková místnost zajímavého tvaru.



Dále nám ukázali chytrou lednici, chytrou lampu a model chytrého města s autíčky na dálkové ovládání. Po krátké přednášce o tom, jak funguje volání a internetová síť, jsme se šli podívat na vedlejší budovu na vysílač. Následovala svačina a další přednášky. Viděly jsme nové mobily a časopis.

GirlsDay se mi líbil, chovali se k nám mile, snídaně byla moc dobrá a nemusely jsme se učit. Budova byla hezká a panovala v ní příjemná atmosféra.

Kateřina Hrdličková, L1.E


Dne 27. dubna jsem měla možnost společně s dalšími pěti slečnami zúčastnit se dne nazývaného Girls Day. Celý den se odehrával v celosvětové telekomunikační společnosti Vodafone. Byly jsme přivítány příjemnou snídaní a prohlídkou několika designově krásných místností. Celá budova působila uklidňujícím dojmem. Poté nás svěřili do rukou viceprezidentky EBU Jany Žurkové. Dozvěděli jsme se o jejích začátcích v práci a následnému úspěchu. Následovalo několik prezentací a povídání o firmě, kde jsme měly možnost dozvědět se nové věci. S krátkým venkovním přestupem jsme se ocitly v budově, na které byl umístěn vysílač. Další pracovník nám dále ukazoval, jak vysílače fungují. Ještě před naším odchodem z vysílače jsme vylezly po žebříku do nejvyšší možné úrovně, kde nám byly vysílače podrobně představeny. Po návratu do první budovy nám povídaly ženy, které jsou ve firmě důležité. Samozřejmě zde nepracují jen ženy, představili se nám také muži, kteří nám poté ukazovali různé mobilní telefony velmi často prodávané na trhu, i nové, které se ještě neprodávají. Celý tento nádherný den byl zakončen malým kvízem. Všechny jsme si odnesly nějaké dárečky a vítězky kvízu dostaly i něco navíc.

Natálie Mitášová, L1.E

Žádné komentáře:

Okomentovat