úterý 18. dubna 2017

SOČ 2017 – školní kolo

Ve čtvrtek 30. března 2017 se konalo školní kolo Středoškolské odborné činnosti (dále jen SOČ). V soutěžní komisi zasedli Mgr. Radka Müllerová, Ing. Jaroslav Fukátko, Ing. Petr Hellebrand a Ing. Lenka Suchánková.


Středoškolská odborná činnost (SOČ) je dobrovolná zájmová činnost studentů středních škol, kterou realizují ve školách či jiných zařízeních nebo individuálně. Výsledkem je samostatná práce či učební pomůcka, která bude posouzena odbornou porotou a před ní posléze i obhajována. Studenti se účastí v SOČ hodně naučí. Ne vždy mají při svém studiu možnost uplatnit všechny své zájmy a odbornosti a prezentovat (a obhájit) svou práci před odborníky z oboru. Studenti 4. ročníku si mohou natrénovat obhajobu dlouhodobé maturitní práce.

V oboru Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace se školního kola zúčastnili Jan Šlehofer z E1.B s prací "Pájecí stanice do auta pro polní techniky" a Tomáš Hančl z E3.A s prací "Inteligentní parkoviště". 

V oboru Informatika se s prací "KeepCube" soutěže zúčastnili Marek Šefl z I4.C, Dominik Kadera z L3.D, Richard Šimeček a Ondrej Telka, oba z E2.A, dále Dominik Dosoudil a Narek Vardanjan, oba z I4.B. Jejich týmová práce zasahuje do několika oborů, každý člen týmu zajišťuje jinou oblast. 

Všechny práce, představené ve školním kole, jsou kvalitní a byly komisí doporučeny do krajského kola.

Všem soutěžícím držíme palce!

Lenka Suchánková

Žádné komentáře:

Okomentovat