pátek 16. prosince 2016

Exkurze do psího útulku

Jako třída, která vybrala na útulek nejvíc z celé naší školy, jsme měli tu možnost navštívit psí útulek Troja. Dne 9. 12. 2016 jsme se tedy vydali na exkurzi a dovezli jsme tam všechno, co vybrala celá naše škola. Po příjezdu jsme byli velmi mile přivítáni a seznámeni s průběhem dne. Všimli jsme si, že jim v kanceláři leží kočka na papírech a pěkně si tam lenošila. Pak se nás ujaly dvě slečny, které nás zavedly tam, kde žijí psi. Vešli jsme do několika středně velkých „hal“ a pak do jedné docela velké. Podle mého odhadu tam mohli mít okolo 100 psů všech možných plemen. Když jsme procházeli těmi místnostmi, skoro každý pes na nás štěkal. Někteří spíš agresivně, ale většina jen tak, aby na sebe přilákala co největší pozornost. Potom nás slečny zavedly na dvůr, kde jsme viděli samici a samce páva. Docela mě překvapilo, že vypadali, jako by jim zima vůbec nevadila.




Potom jsme si prohlédli místnost, kde chovali hady, želvy, ještěrky a taky nějaké pěkné tropické ptactvo. Podle mého odhadu to mohlo být něco příbuzného andulkám.

Tam to bylo oproti místnostem, kde pobývali psi, o něco veselejší. Ale to nejlepší přišlo nakonec. Přijel vůz s policejními koňmi. Obdivovali jsme sedm krásných ušlechtilých koní, a to čtyři jak uhel černé a tři zas sněhově bílé. Podle mého názoru právě setkání s koňmi byl pro všechny nejhezčí zážitek. Mohli jsme si je hladit a dávat jim suchary. Jeden kůň byl velice přítulný a několika lidem přátelsky olíznul bundu. Podle mého názoru to byl velice pěkně strávený čas místo školy.

Siegfried De Beuckelaer, E2.A

Žádné komentáře:

Okomentovat