pondělí 5. prosince 2016

Den VŠ a zaměstnavatelů na Úžlabině

Dne 30. 11. 2016 se pro žáky 3. a 4 ročníků uskutečnil Den vysokých škol a zaměstnavatelů.

Cílem tohoto dne bylo umožnit žákům, kteří chtějí pokračovat v odborném studiu, získání fundovaných informací o náplni studia přímo od zástupců jednotlivých vysokých škol.


Žákům, kteří se chtějí po absolvování odborného středoškolského vzdělání zařadit do pracovního procesu, chtěla škola zorganizovat setkání s potenciálními zaměstnavateli a zorientovat je prostřednictvím odborníků z praxe v požadavcích na různé nabízené pracovní pozice a v předpokladech pro celkově úspěšné uplatnění v praxi.


Pozvání na prezentaci vysokých škol přijali zástupci ČVUT Praha, a to Fakulty elektrotechniky, Fakulty informačních technologií, Fakulty biomedicinského inženýrství a Technické fakulty ČZU Praha.

Firmy a společnosti představili zástupci Měřičského ústavu Litoměřice, Cortex, s.r.o. Praha, Maxprogres, s.r.o. Praha, O2 Czech Republic, a.s. a ČEPS, a.s. Praha.


Žáci školy pořádanou akci velmi uvítali a ocenili informační hodnotu připravených prezentací. Pro případné opakování tohoto dne v příštím školním roce by doporučili rezervovat větší časový prostor na individuální dotazy a pohovory.

Celkově lze pořádaný den hodnotit jako účelný, zajímavý a pro žáky prospěšný.

Iva Vaněčková, koordinátorka akce

Žádné komentáře:

Okomentovat