úterý 11. října 2016

A je to tu zase,…!

Ve středu 5. října 2016 se v odpoledních hodinách sešlo několik nadšenců, kteří chtěli zopakovat své úspěchy z minulých let i v letošním klání v piškvorkách za dohledu našich profesorek Vavroušové a Lacinové. Jejich šance byly veliké, neboť největší favorité (Jukl a Ryšánek) tento rok úspěšně odmaturovali, a tím dali šanci i ostatním.

Účast byla nižší než v minulých letech, ale o to víc byla atmosféra napjatější a snaha všech dosáhnout co nejlepších výsledků byla znatelná všude okolo. Ke zkušeným piškvorkářům se přidalo i několik nováčků z prvních ročníků.


Startovným do školního turnaje v piškvorkách byla pouhá registrace. Pravidla hry a především metodu SWAP nám na počátku vysvětlil Dennis Ryšánek jako bývalý úspěšný hráč tentokrát, ale již v roli učitele. Odměny za vítězství byly nejen sladké (čokolády a diplom), ale úspěšní hráči postoupili do oblastního kola, které se koná 24. 10. na naší škole.

Myslím si, že celá soutěž byla až do poslední chvíle napínavá. Všichni soutěžící byli dobře připraveni a maximálně se soustředili, ale pravidla pavouka byla neúprosná. Nakonec zůstali čtyři studenti, kteří bojovali o tři nejlepší místa.

Mně se podařilo vybojovat krásné bramborové čtvrté místo. Skokanem soutěže se stal Aleš Herink z I2.C. Z loňských posledních míst se vypracoval na krásné třetí místo. Druhé místo získal Bohumil Holada z E4.A. Absolutní vítězkou školního turnaje v piškvorkách se stala Zuzka Holušová z L4.D, která dokázala zúročit zkušenosti z turnajů minulých let, ve kterých se vždy objevovala na předních místech.


Teď již bude následovat pouze výběr hráčů do dvou reprezentačních týmů, které budou hájit barvy Úžlabiny 24. 10. 2016 v oblastním kole Mistrovství škol v pIšQworkách, které se koná u nás ve škole. Doufám, že i tento rok nezklameme a postoupíme dál.

Další fotografie na našem facebooku.

Dominika Rubešová, L3.D

1 komentář:

  1. Bylo to fajn - "Vzdělání je nejmocnější zbraň, kterou můžeš použít ke změně světa".

    OdpovědětVymazat