středa 2. března 2016

Můžeš podnikat

Ve středu 17. 2. 2016 proběhlo motivační setkání studentů 3. a 4. ročníků s panem Miroslavem Hofmanem z evropské firmy 2N Telekomunikace, a. s. zabývající se vývojem a výrobou produktů z oblasti ICT a fyzické bezpečnosti. Toto setkání bylo zprostředkováno díky projektu „Můžeš podnikat“, který se snaží inspirovat mladé studenty v jejich podnikatelské dráze a rozvíjet v nich podnikavost.

Pan Hofman, jakožto jeden ze zakladatelů tohoto projektu, představil našim studentům svůj podnikatelský příběh a obtížnost v jeho počátcích. Na praktických příkladech se snažil studentům přiblížit výhody podnikání. Součástí byla i diskuse se žáky a prezentace jejich názorů na současný stav zaměstnanců, či podnikatelů a zhodnocení jednotlivých kladů a záporů obou možností. K přiblížení se k praxi nechyběla ani modelová scénka se studentem Davidem Blažkem z L3.D a předvedení produktů a služeb firmy 2N Telekomunikace, a.s.

Libuše Čiháková

A co na to naši studenti?

Dne 17. 2. jsme se zúčastnili přednášky „Můžeš podnikat“ vedené panem Hofmanem. Detailně nám popisoval své podnikatelské začátky jako nadšenec v garáži, od prvního prodaného produktu přes strastiplnou cestu až po firmu s několikamilionovým obratem. Nechyběla ani praktická ukázka obchodní nabídky ve formě improvizované scénky. Myslím, že přednáška mohla motivovat nadané studenty k tomu, aby se to, co je baví, pokusili prodat.

David Blažek, L3.D

1 komentář:

  1. Podnikání bylo vždycky i mým snem. Když se mi proto naskytla příležitost převzít podnik, tak jsem neváhala ani vteřinu. Od přítele a rodiny mám plnou podporu, což je pro mě nejdůležitější. Pro letošek, nebo alespoň následujících pár měsíců jsem si dala za úkol pořádně vyladit SEO , PPC reklamy a facebookové reklamy, aby se o nás co nejdříve dozvědělo hodně lidí.

    OdpovědětVymazat