pátek 26. února 2016

Ples Úžlabiny

Dne 19. 1. 2016 se konal XXVII. maturitní a imatrikulační ples naší školy v Radiopaláci za hojné účasti učitelů, žáků, rodičů a přátel školy.

Maturitní ples je především oslava 4. ročníků, blíží se ukončení jejich studia na škole, blíží se jejich první tvrdá zkouška – maturita, a toto je jedna z jejich posledních velkých akcí na škole. Imatrikulace je spíše symbolickou částí plesu, kde čtvrťáci předají žezla svým nástupcům, prvákům.

Jako první byla na programu imatrikulace, která celý slavnostní večer odstartovala. Prváci, kteří teprve vstupují do studentského života, se objevili na parketu v předem nacvičených formacích a proběhlo jejich stužkování. Pak přišli na řadu maturanti, kteří tu svou dráhu končí, a všichni společně si vyslechli projev naší paní ředitelky.

Následně si třídní učitelé prvních ročníků odvedli své žáky, aby mohlo proběhnout šerpování maturantů, zakončené slavnostním přípitkem a tradičním vybíráním drobných do plachet.

Celý večer měl velmi bohatý program, v jeho průběhu jsme se nejvíce bavili vystoupeními jednotlivých tříd čtvrťáků. Hrála nám velmi dobrá kapela Kdo má čas a celým večerem nás provázel výborný moderátor Vlastimil Čtverák. Sál Radiopaláce byl nabitý k prasknutí, a tak je třeba zmínit i jedno negativum, a tím byly šatny, které nezvládaly nával návštěvníků plesu.

Maturitní a imatrikulační ples pro nás všechny znamená jednu důležitou etapu života: oslavujeme začátek i konec. Vítáme se i loučíme. A my prváci doufáme, že za čtyři roky se tady sejdeme na svém maturitním plese.

Dalších fotografie najdete na Facebooku školy.

Ladislav Ernest, I1.C

Žádné komentáře:

Okomentovat