pátek 5. února 2016

Lyžařský kurz 2016 – Hochficht

V sobotu 16. ledna 2016 jsme se my, zdatní jedinci z prvních ročníků, netradičně shromáždili před školou. A nikoliv proto, abychom se něco nového dozvěděli, ale abychom naopak školu hodili na celý krásný, dlouhý týden za hlavu. Odjížděli jsme spolu s vyučujícími TV na školní lyžařský kurz.

První den jsme skoro celý strávili v autobuse. Když jsme konečně dorazili na místo, vybalili jsme si a šli na večeři. Následující den, v neděli, jsme hned zrána naším autobusem vyrazili na lyže, tedy do lyžařského areálu Hochficht na rakouské straně Šumavy. Sjezdovky byly v tento víkendový den nabity k prasknutí, neboť panovaly úplně ideální podmínky k lyžování – čerstvý, krásný prašan, který nám příroda štědře nadělila. Celodenní lyžování bylo přerušeno jen polední občerstvovací a odpočinkovou pauzou. Po návratu na ubytovnu jsme se všichni těšili na večeři a odpočinek.

Třetí den jsme jeli tamtéž, ale tentokrát nás tam bylo málo lyžařů, takže jsme si to pořádně užili. Čtvrtý den byl „odpočinkový“, může-li se odpočinkem nazývat několikakilometrová túra na běžkách, povětšinou do kopce. Odpoledne se to ale zvrátilo správným směrem a my jsme vyrazili do nedalekého aquaparku, kde nás čekal ten správný relax.

Následovaly další dva „lyžovací dny, kdy bylo hezké počasí, a tak jsme se radostně smýkali na lyžích a snowboardech z kopce dolů a nechali se vyvážet lanovkou zpět nahoru. Nemělo to chybu, zvláště když jsme si představili, že spolužáci sedí v lavicích a pilně se učí.

A nadešel poslední den, v pátek, nezbytné balení a návrat domů, do Prahy. Škoda, že týden tak rychle utekl, bylo to příjemné zpestření studentského života v prvním ročníku.

Fotogalerii z kurzu najdete na našem facebooku.

Jan Bouška, I1.C

Žádné komentáře:

Okomentovat