pátek 23. října 2015

XO jsou výzva

XO byla v tomto roce výzvou celkem pro 28 pišqworkářů. Vzhledem k náročnému začátku školního roku nebyla účast až tak vysoká jako v uplynulých ročnících, ale i přesto se našla skupina nadšenců, jejichž oblíbeným heslem je DEJ TO ZA PĚT, která se rozhodla strávit netradiční odpoledne ve škole, v čase, kdy se po chodbách pohybují již jen paní uklízečky a pan školník.

Začátek turnaje byl spojen s registrací, seznámením s metodou SWAP a prezentací cen, mezi které v tomto roce byla zařazena i sada školních triček, která se již dříve stala reprezentačním dresem našeho zkušeného a velmi úspěšného týmu ve složení Ryšánek, Šafránek, Blažek, Pham a Sommer.


Od prvních minut byla atmosféra turnaje ovlivněna přítomností výše uvedených favoritů, kteří považovali za povinnost turnaj vyhrát a kvalifikovat se do oblastního kola. Tato skupina se neustále povzbuzovala, vytvářela taktiky a hodnotila hry svých protihráčů a poskytovala rady méně zkušeným.

Po vyrovnaných a někdy velmi dlouhých partiích ve skupinách byl nasazen systém pavouka. Ze základního kola postoupili vždy dva nejlepší ze skupiny. Mezi postupujícími byli také výše uvedení
favorité ve společnosti nové naděje Michala Boháče z I1.D. Michal vstoupil do turnaje jako nováček, kterého protihráči podcenili, porazil i největšího taktika Davida Blažka, a nakonec si vybojoval pěkné čtvrté místo, bohužel už nedokázal překonat zkušeného Honzu Jukla.

Turnaj skončil téměř po dvou hodinách opět celkovým vítězstvím a velkou radostí Dennise Ryšánka, který již tradičně bojoval s finalistou Jakubem Sommerem.

Toto červeno-modré odpoledne bylo nejen kvalifikací do oblastního turnaje celostátní soutěže v pIšQworkách, který se koná na naší škole 6. 11. 2015, ale stalo se i místem nápadů pro další setkávání s dalšími logickými hrami.

Fotogalerie ze soutěže je k dispozici na našem Facebooku.

Libuše Lacinová


pIšQworky očima jedné z účastnic:

Dnes se konala místní soutěž v pišQWorkách. Jednalo se již o 4. ročník této soutěže. Jako dozorci nad férovou hrou zde působily paní profesorka Vavroušová a paní profesorka Lacinová, která navíc zastávala funkci fotografa (viz fotky na stránkách školy). Hrálo se formou SWAP, kdy jeden z hráčů rozmístil na hrací plochu libovolně jedno kolečko a dva křížky nebo naopak a druhý měl pak možnost vybrat si,  za který symbol bude hrát. Na začátku se hrálo v 8 skupinkách po čtyřech, kdy se nejlepší dva z každé skupiny dostali do tzv. pavouka. Tady hra nabyla nového rozměru, když bylo vylosováno kdo proti komu bude hrát a s kým bude člověk soupeřit, pokud toto kolo vyhraje. Do druhého kola tedy prošlo 8 lidí, do třetího 4 a pak tu již byl boj o první, druhé a třetí místo. Kdo vyhrál, si můžete přečíst na nástěnce v šatně a stejně tak, i kdo se nachází ve 3 týmech (Sommráci, SK uši, JELITA), které budou naši školu reprezentovat. Výherci dostali krásné ceny a diplomy. Nejlepší zde ovšem byla atmosféra, protože hra nehra, všichni se dobře bavili, povzbuzovali se a i když se někdo nedostal do finále, nedělal si z toho žádné vrásky a zahrálo se i několik her mimo soutěž.

Zuzana Holušová, L3.D

Celkové výsledky:
1. místo Dennis Ryšánek L4.D
2. místo Jakub Sommer E4.A
3. místo Jan Jukl L4.D

Kvalifikované týmy
SOMMRÁCI
Dennis Ryšánek (kapitán)
Jan Jukl
Jakub Sommer
David Blažek
Jakub Šafránek

SK UŠI
Jan Říha (kapitán)
Michal Boháč
Zuzana Holušová
Radek Gabriel
Bohumil Holada

JELITA
Daniel Šmíd (kapitán)
Tomáš Nguyen
Petr Svatoš
Michal Provazník

Dominika Rubešová

Žádné komentáře:

Okomentovat