pondělí 10. listopadu 2014

Velké boje na pišqworkovém poli

Dnes 6. 11. 2014 se v naší škole v SPŠE V Úžlabině koná oblastní turnaj v piškvorkách. Účast je hojná. Ze škol z celé Prahy se zde setkalo 19 elitních týmů, které se snaží vybojovat co nejlepší umístění. Bitevní pole jsou umístěna ve třech třídách ve druhém patře.

V každém bitevním poli je rušná atmosféra. Několik dvojic čelí tváří v tvář výhře a prohře. Jen ten lepší může vyhrát a jen ten nejlepší vyhraje celý turnaj. Každý bojovník se snaží nabrat co nejvíce sil na příští střet. Když se dívám na elitní bojovníky, jak sedí naproti sobě, tak v jejich očích vidím ohýnek naděje na výhru a postup. Při boji jsou obě strany soustředěné a připravené. Bojová atmosféra by se dala krájet. Rozhodčí všech bitev se snaží udržet bojovníky na uzdě a informovat je o výsledcích ostatních střetů.

A je to tu. Známe vítěze čtvrtého klání titánů. Vydřené vítězství na čtvrtém bojišti. Jsou to elitní válečníci z jihozápadu, kteří se nazývají RANDOM. Další výsledek krveprolití! Ve druhém klání vyhráli po tvrdém boji TOP GYMVOD z jihu. A výsledek z prvního klání je překvapující. Vyhráli ALL N. Poslední, třetí klání je u konce. Tým KEPLERÁCI obsadili první místo. Skupinové boje jsou u konce. Týmy, které přežily, známe a teď se budou rvát o postup do semifinále.

Právě teď jsem účastníkem neskutečné bitvy o semifinále. Atmosféra je tu napnutá jako kšandy. Bojovníci jsou soustředění. Při pohledu na ně vás zamrazí. Vidíte, jak většině válečníků stéká pot po čele při promýšlení té nejlepší taktiky. První výhra patří KEPLERÁKŮM, u kterých byla nejrychlejší bojechtivá mladá mušketýrka. Poražení bojovníci od KŘIŽÁKŮ smutně prchají z bojiště do bezpečí. Bitevní pole velmi zřídlo. Další výsledek neskutečného boje, domácí, nazývaní KŘIŽÁCI, se pustili do boje po hlavě a porazili ALL N. Předposlední střet je napínavý, ale konec je šťastný pro TOP GYMVOD. Poslední střet je dlouhý a vysilující, ale FUK TÝM má nakonec sil více. Čtvrtfinálové bitvy končí a teď je na řadě semifinále. Elitní týmy se střetnou ve dvou důležitých bitvách, které rozhodnou, kdo si bude moci vybojovat prvenství v turnaji o ceny. Souboje začínají!

Všichni bojovníci a jejich vojevůdci chtějí vyhrát, ale ne každý může dosáhnout té pocty. Už se blíží finále a my víme, kdo se v něm postaví proti sobě. O zlatý pohár se střetnou ti nejlepší. KEPLERÁCI a TOP GYMVOD. O méně chtěné třetí a čtvrté umístění se střetnou domácí KŘIŽÁCI a FUK TÝM. Úctyhodné čtvrté místo vybojoval FUK TÝM. Třetí místo mají KŘIŽÁCI. A výherce celého turnaje jsou TOP GYMVOD, kteří utahali KEPLERÁKY dlouhou a únavnou bitvou. Gratulujeme!   

  1. místo: TOP GYMVOD (Gymnázium Voděradská) ve složení: Milan Knapp, David Mládek, Vojtěch Staš, Radim Majtáň, Matouš Introvič
  2. místo: KEPLERÁCI (Gymnázium Jana Keplera) ve složení: Ondřej Škubal, Oldřich Kos, Jakub Petr, Jan Petr, Anita Dušková
  3. místo: KŘIŽÁCI (SPŠE V Úžlabině) ve složení: Dennis Ryšánek, Jakub Šafránek, Jakub Sommer, David Blažek, Martin Pham
  4. místo: FUK TÝM (SPŠE V Úžlabině) ve složení: Kristián Kříž, Jakub Zikl, Jan Jukl, David Matoušek, Bohumil Holada                                                       

Fotogalerie je k dispozici zde.

Petr Louč, L3.D (školní rok 2014/2015)

Žádné komentáře:

Okomentovat