pondělí 3. listopadu 2014

Úžlabina v Temešváru

Ve dnech 20. až 24. 10. jsme se zúčastnili já, student třídy L3.D, Jakub Topič a Karel Douda, studenti třídy I3.B, akce „S matematikou a fyzikou v Temešváru“ pořádanou FEL ČVUT. Nešlo ovšem o týdenní pobyt v Rumunsku, jak by se mohl někdo mylně domnívat, ale o intenzivní kurz s nabitým programem od rána až do noci ve výukovém středisku ČVUT v Temešváru u Písku. Obsahem byly zajímavé přednášky, řešení příkladů, astronomické pozorování a samozřejmě experimenty.

Z přednášek nás všechny asi nejvíce zaujala kosmologie, ale třeba i takové lasery. Na druhé straně přednáška o komplexních číslech nám pouze připomněla školu. Mimo jiné díky naší touze po odpovědích na naše dodatečné otázky, které jsme pokládali přednášejícímu, jsme unikli existenci na společné fotografii.

Co se astronomického pozorování týče, tak k naší velké smůle bylo během našeho pobytu velmi zataženo, takže jsme mohli pozorovat pouze mraky nebo v noci černočernou tmu. Nicméně jednou se podařilo pozorovat Slunce, ale než jsme se mohli podívat i my, tak se objevil mrak a veškerou radost nám zkazil.

Po týdnu stráveném zde jsme si odjeli užívat zasloužených podzimních prázdnin, státního svátku a dnů ředitelského volna.

Dennis Ryšánek, L3.D (školní rok 2014/2015)

1 komentář:

  1. Jasně, protože proč by jsme posílali 4. ročníky na exkurze/přednášky/pobyty pořádané technickými vysokými školami a pomáhali jim profilovat jejich zájmové oblasti aby si mohli správně vybrat vysokou školu tak aby je bavila a nevyletěli po prvním semestru ...

    OdpovědětVymazat