čtvrtek 6. března 2014

Exkurze do IQparku

Dne 4. 3. 2014 jsme se my, třída I1.C a třídaI1.B a několik jedinců z obou lyceí vypravili do Liberce. Konkrétně do IQparku v Liberci.

Cesta autobusem byla plynulá, bez komplikací. Měli jsme hodně času, proto jsme se zastavili na benzinové pumpě. Prokřupat ztuhlá záda, udělat si „procházku“ od autobusu k pumpě, koupit sušenku, vyloučit a načerpat tekutiny, a jede se dál.

V Liberci pršelo (Liberec je nejdeštivější kraj ČR). Rychle jsme proto zamířili do IQparku. Když jsme byli v budově, museli jsme projít chodbou, ve které byly z obou stran obchody. Připomínalo to Příčnou ulici z Harryho Pottera. U kas se nacházela malá herna, která uchvátila hned několik lidí.

Dostali jsme instrukce a vydali se vstříc Libereckému IQparku. Budova byla rozdělena do 4 podlaží. Každé bylo něčím typické. V 1. podlaží nás uchvátil tunel, jenž navozoval pocit, že lávka, na které stojíte, se otáčí. Ve skutečnosti se otáčel jen prostor kolem lávky. Ve druhém podlaží bylo zajímavé prolézání trubky o průměru 50 cm. Nic pro klaustrofobika. Ve 3. podlaží nás uchvátilo zelené plátno (v tomto případě modré). Mohli jste si hrát na rosničku hlásicí počasí (od nás se tam ale moc lidé nehrnuli). Ve 4. podlaží a zároveň posledním nás pobavila fakírská postel. Co vyvolalo větší rozruch, byla termální kamera, která ukazovala teplotu vašeho těla na daných místech. Hoši nastavovali všechny své údy na kameru a pozorovali teplotu.

Celkově výlet hodnotím jako kladný. Dobrá nálada všech účastníků, dobře zorganizované a hlavně zajímavé místo.


Tom Kašpar, I1.C (školní rok 2013/2014)

Žádné komentáře:

Okomentovat