pondělí 13. ledna 2014

Výsledky fotografické soutěže 2013

Desátý ročník fotografické soutěže na Úžlabině skončil. Zde je vyjádření odborného porotce Jána Šipöcze, našeho spolupracovníka z Centra FotoŠkoda:

Téma bola dosť jednoznačná a v prácach jednoznačne figurujú momentky - zastavený pohyb - čo je pre fotografiu príznačné a teda, že zastavuje moment. Možno aj pre to ma zo študentských prác oslovila fotografia Rychlost života - má myšlienku, vtip, a je tam vidieť zámer autora, a teda, že fotografia nevznikla náhodne, ako pôsobia všetky ostatné. Nie je na nej zachytený moment, ale práve pohyb. Zaujala ma aj kombinácia optickej a pohybovej neostrosti. Trochu je na škodu malá hĺbka ostrosti - a teda, že až po dlhšom sledovaní divák nájde ostrý bod. Druhá ma zaujala Pochoutka. Hlavne pre to, že sa autor rozhodl prihlásiť do súťaže po technickej stránke nepodarenú fotografiu, ktorá má ale hlavne pre to svoju dynamiku a určité čaro.

Pochoutka

Autorem vítězného snímku je Michael Valenta ze třídy E4A a za snímek Rychlost života získal poukázku CFŠ v hodnotě 1 000 Kč.

Rychlost života

Na 2. místě je Antonín Pečenka ze třídy I3B se snímkem Honba za vítězstvím – zvítězil v hlasování školní poroty (vyučující a vybraní zástupci jednotlivých ročníků) i v internetovém hlasování žáků. Odbornou porotu navíc oslovil i jeho druhý snímek, Pochoutka, proto i on byl odměněn poukázkou CFŠ v hodnotě 1000 Kč.

Honba za vítězstvím

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům proběhlo 19. 12. 2013.

Vítězům blahopřejeme. Motivaci získat zajímavé hodnocení odborníka a nemalou finanční odměnu tedy máme, můžeme vyhlásit 11. ročník. Budeme rádi, když přijdete se zajímavými návrhy na jeho téma.


Dana Havlíková (školní rok 2013/2014)

Žádné komentáře:

Okomentovat